Tips over glas
Mijn glas beslaat aan de buitenkant.
Condensvorming tussen de ruiten, dus in de spouw, mag natuurlijk niet voorkomen. Dan is het ruit ‘lek’. Hiervoor neemt u direct contact op met ons. In sommige situaties ontwikkelt er zich condens op dubbel of HR++ glas aan de buitenkant. Dit komt door de hoge isolatiewaarde van dit soort glas. De condens ontstaat wanneer er een lage buitentemperatuur heerst, samen met een hoge relatieve vochtigheid. Deze situatie ziet u vaak tijdens de ochtenduren in het voor- en najaar. De condens verdwijnt in de loop van de ochtend weer, zodra de temperatuur oploopt en de luchtvochtigheid afneemt. Condensvorming is dus geen fout in het product, maar een gevolg van de zeer hoge warmte-isolatie van het glas.
Mijn glas beslaat aan de binnenkant.
Het komt niet vaak voor, maar het kán wel. Wanneer het buiten koud is en de luchtvochtigheid in uw huis is relatief hoog, dan is het mogelijk dat uw ramen aan de binnenzijde beslaan. In badkamers, keukens en zelfs woonkamers waar veel vocht aanwezig is, komt condensvorming dus soms voor. Dit komt niet door het dubbel glas, maar door een combinatie van temperatuur en vochtigheid. Hoe krijgt u deze condens weer weg of voorkomt u dat deze condens ontstaat? Heel eenvoudig; door de luchtvochtigheid omlaag te brengen en door beter te ventileren. Hoe beter isolerend uw glas is, des te kleiner het risico op condensvorming aan de binnenzijde.
Thermische breuk.
Thermische breuk ontstaat door temperatuurverschillen in het oppervlakte van het glas. Er ontstaat dan hoge spanning waardoor je een breuk krijgt. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door kussens die tegen het glas worden geplaatst. Het is dus belangrijk dat er geen goederen tegen het glas worden geplaatst.